Odsherreds bedste badestrande

Oprettet d.

Odsherreds bedste badestrande
Odsherred er begunstiget med nogle af Danmarks bedste og mest børnevenlige badestrande.
Der er aldrig langt til en dejlig sandstrand. De bedste er:
 
1.    Rørvig – stranden ved Telegrafvej. Blandt de indfødte er der altid diskussion om hvor vidt Gudmindrup Strand eller denne strand ved Rørvig er den bedste. I hvert fald er det sikkert, at man ved Rørvig finder plantage, klitter og en flot sandstrand så langt øjet rækker. Det bliver lidt hurtigere dybt her end ved Gudmindrup. Kiosk og stor
P-plads. Livreddertårn i sommermånederne.

2.
    Stranden v. Lynghusvej. En perle, der ikke er helt så kendt og besøgt som stranden v. Rørvig. Kør ned til stranden v. Lyngkroen. Fin parkeringsplads. Høje klitter og plantage.

3.    Skærby Strand. Ligger i forlængelse af DCU – campingpladsen. Stor offentlig strand m. klitter. Der kan i perioden være et lille bælte med mindre sten tæt ved stranden.

4.    Nykøbing Nordstrand ligger lige nord for Nykøbing. Bred sandstrand m. klitter, kiosk og p-areal. Som ved Skærby kan der forekomme lidt sten i strandkanten.

5.    Høve Strand er en stor børnevenlig strand i syd for Korevlerne. Børnevenlig, men der kan, i perioder, forekomme tang. Gode p-forhold og livreddertårn om sommeren.

6.    Gudmindrup Strand. Kåret i 2006 til ”Danmarks bedste” af Jyllandspostens læsere. Ligger lige nord for naturområdet    Korevlerne. Meget flad strand uden sten. Høje klitter. Velegnet til ”småbørnsleg” i strandkanten. Handicapvenlig adgang. Kiosk og stor p-plads. Livreddertårn om sommeren.
7.    Ordrup Strand. Idyllisk strand m. bådebro, blot få hundrede meter fra landsbyen Ordrup med café, supermarked m.m.

8.    Vraget hedder den store offentlige strand lige syd for Vejrhøj. Fin, børnevenlig sand strand. Stor p-plads. Fra p-pladsen er der en flot sti op til Vejrhøj.